Vegetarische (en lactosevrije) maaltijden voor een retreat in Wijhe
Afgelopen weekend mocht ik een hele leuke cateringklus doen. Namelijk voor 9 prachtige vrouwen een twee diners en een lunch verzorgen op locatie. De gerechten moesten geheel vega zijn en lactosevrij. Vrijdag en zaterdag was ik op de locatie te vinden om het eten klaar te maken. Een wat voor locatie, een heerlijke rustgevende plek met een goede uitgeruste keuken waar ik lekker terwijl ik naar buiten keek en de vogeltjes hoorde fluiten het eten klaar mocht maken.
Via deze weg ook nogmaals dank aan Judith waarvoor ik dit mocht doen!
Vrijdag
Bulgur met groentes uit de oven
Even wat anders dan rijst en net een andere structuur wat heerlijk is met gegrilde groentes. Je kunt hiervoor allerlei groentes gebruiken dus mocht je nog wat “over” hebben dan kan je deze goed klaarmaken met heerlijke olie en kruiden in de oven. Voor deze keer had ik gekozen voor:
Aubergine (een halve per persoon)
Paprika (een halve per persoon)
Rode ui (één per persoon naar smaak aan te passen)
(volkoren) bulgur (50gr per persoon)
Tijm
Knoflook
Pecannootjes
Extra sausje voor over de aubergine:
2 uitjes
tomatenblokjes (uit blik)
Salie en tijm kruiden
Knoflook
Zout en peper
Frisse salade met yoghurt dressing
Komkommer
Paprika / radijsjes
Witte kool
Yoghurt (plantaardige)
(olijf)olie
Dille
Bieslook
Honing
Amandelcakejes met frambozen als toetje
Als toetje had ik glutenvrije amandelcakes van Marike Bol gemaakt en deze extra afgetopt met een plantaardige crème van frambozen.
Topping:
50 gram (plantaardige) boter
Poedersuiker naar smaak (80 gram)
Handje frambozen (om het sap van te gebruiken)
beetje sap van de citroen
(als het te “slap” is dan kun je wat boter en/of poedersuiker toevoegen. Voeg dus voorzichtig het vloeibare deel toe, zodat je niet in een keer het te dun hebt.
Zaterdag
Kleurrijke lunch met wraps en soep
Zaterdagmiddag stond te tafel er kleurrijk bij, want de gele pompoensoep met de bietwraps (recepten worden gelinkt als ze uitgewerkt zijn) en de groene salade maakten er samen een feestelijke tafel van!
Groentestoof met rijst en een toetje van kokos panna cotta
Daarnaast maakte ik zaterdagmiddag het eten klaar voor de avond na de sessie die tot een uur of 22u duurde dus een perfect gerecht om nog even op te warmen voordat je aan tafel gaat. En het toetje stond klaar in de koelkast en als zeg ik het zelf, de panna cotta van kokos is ook zeker een om uit te proberen!
Het was een geslaagd weekend en onwijs leuk om te horen dat de lieve vrouwen er ook van hadden genoten! Echt super tof om dit te mogen doen en het smaakt naar meer!