Citroen blauwe bessen cake met roomkaas topping
Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie.
Citroen cake ingrediënten:
187g bloem
5g bakpoeder
1 geraspte citroen
200g suiker
2 eieren
110g zachte boter
2el zonnebloemolie
2el citroensap
120 ml melk
snuf zout
Bessenvulling ingrediënten:
2 handjes bessen (ik heb niet het niet afgewogen)
sap van een halve citroen
1el suiker
1tl maizena
Roomkaas topping:
200g roomkaas
75g zachte boter
poedersuiker naar smaak (proef tussendoor)
geraspte citroen naar smaak
Benodigdheden:
bakvorm (20-22cm) of een cakevorm
Mixer
Spatel
Steelpan
De stappen
Mix de suiker met de citroenschil in de mixer zodat de olien vrijkomen. Voeg daarna de zachte boter toe en mix luchtig. Daarna voeg je de olie toe.
Voeg nu een voor een de eieren toe en mix met een spatel luchtig door. Daarna voeg je de bloem en de bakpoeder toe.
Voeg als laatste de melk toe. Zo heb je een mooie substantie die klaar is voor de bakvorm.
Doe de cake voor 40 min in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Ondertussen kun je verder met de vulling en voorbereiding van de topping.
Pak een steelpannetje en doe daar de diepvries bessen in met de suiker en de citroensap. Maak deze op smaak naar wens en laat het (in)koken. Maak een papje van de maizena en voeg dit toe om het geheel in te dikken.
Laat het afkoelen zodat je het straks voor de cake kunt gebruiken.
De topping kun je het beste maken als de cake is afgekoeld, zodat je direct te cake kunt bekleden.
Doe de zachte boter met de roomkaas in de mixer en maak er een egaal mengsel van.
Daarna voeg je de poedersuiker en de citroen toe.
Nu heb je alles klaar om de taart te bouwen.
Snijd de cake door het midden. Maak een randje van de roomkaas-topping op de onderste laag van de cake, zodat de bessen binnen de cake blijven. Voeg de vulling toe en dan kan de bovenkant erop. Nu kun je de roomkaas-vulling op de cake smeren met een paletmes, zodat hem mooi kunt afsmeren en top het af met wat citroenrasp.
Easy does it.
En wauw, deze smaken zijn echt hemels. Echt een taartje waar iedereen van geniet.