Eten met Louise

Wow, gezelligheid in Zwolle

Wow, gezelligheid in Zwolle

Afgelopen weken was er van alles te doen in Zwolle. Ook hebben we heerlijk met het mooie weer nog even terrasjes gepakt, want vanaf dit weekend moeten we echt aan de koudere tijden geloven (helaas). Des al niet te min kan je ook met minder mooi weer genieten! Ik neem jullie mee naar mijn hoogtepuntjes van afgelopen tijd.

 

Chef’s Revolution

Het laatste weekend van augustus was het event van Jonnie Boer. Tijdens het event waren verschillende leveranciers van De Librije aanwezig, heel gaaf. Er kon van alles geproefd en bekeken worden. Onder anderen was een chef een ree aan het fileren. Elk stukje legde hij uit en vertelde hij wat over. Daarna werd alles netjes schoongemaakt om op de Green Egg te grillen. Hoe mooi kan het verse vlees eruit zien?!

 

Heerlijk latte macchiato

Genieten van het zonnetje bij The Chocolate Company met een fantastische (karamel) latte macchiato. Na een ochtendje shoppen en rond struinen in de stad en de markt, het afsluiten met een goede koffie. Super fijn! Zo’n lekkere koffie maak je niet thuis, zeker een klein geluksmomentje. Ook nog op een hoekje waar je lekker weg kunt dromen en mensen spotten.

 

 

Het Oogstfeest

Het oogstfeest is van oudsher hét moment om als gemeenschap te vieren wat het land en de dieren ons hebben gebracht dit seizoen. Dit werd daarom ook gevierd bij De Dijklandhoeve. Helaas zat het weer niet helemaal mee zoals je kunt zien… Wel was het super aangekleed en kon er gezellig een drankje gedronken worden. De aangesloten boeren waren uiteraard aanwezig met lekkere producten (dit was wegens het weer naar binnen verhuisd). We hebben een mooi (drie koppige) zeer zware artisjok gekocht.

Het is zeker leuk om met en zonder kinderen een kijkje te nemen op de boerderij en te genieten van de heerlijkheden uit de natuur!

Agenda:

 

4 november: Inwinterfeest

16 december: Kerstmarkt

Dijklandhoeve, Luttekeweg 1 Zwolle

 

De stadslanderijen

 

De oerfrieten

DAPP in Zwolle heeft net als Het Friethuys heerlijke verse frieten! Deze zijn om je vinger bij af te likken. Maar DAPP heeft ook hele lekkere bitterballen. Daar hebben wij afgelopen week van genoten in het avond zonnetje. Houd jij ook van de bitterbal?

Deel de post

Leuk om verder te lezen

Citroencake met roomkaastopping

Citroen blauwe bes cake met roomkaas topping

Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie. Citroen cake ingrediënten: Bessenvulling ingrediënten: Roomkaas topping: Benodigdheden: De stappen Ondertussen kun je verder met de vulling en

Read More
High tea

High tea zelf thuis organiseren

Zelf loop ik al een tijdje met het idee een high tea bij mij thuis organiseren. Hoe gezellig. Gewoon voor vriendinnen die kunnen dat moment. Maar wat heb je dan allemaal nodig voor zo’n high tea? Ik neem jullie mee in de voorbereidingen van het

Read More