Eten met Louise
Citroencake met roomkaastopping

Citroen blauwe bes cake met roomkaas topping

Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie.

Citroen cake ingrediënten:

  • 187g bloem
  • 5g bakpoeder
  • 1 geraspte citroen
  • 200g suiker
  • 2 eieren
  • 110g zachte boter
  • 2el zonnebloemolie
  • 2el citroensap
  • 120 ml melk
  • snuf zout

Bessenvulling ingrediënten:

  • 2 handjes bessen (ik heb niet het niet afgewogen)
  • sap van een halve citroen
  • 1el suiker
  • 1tl maizena

Roomkaas topping:

  • 200g roomkaas
  • 75g zachte boter
  • poedersuiker naar smaak (proef tussendoor)
  • geraspte citroen naar smaak

Benodigdheden:

  • bakvorm (20-22cm) of een cakevorm
  • Mixer
  • Spatel
  • Steelpan

De stappen

  1. Mix de suiker met de citroenschil in de mixer zodat de olien vrijkomen. Voeg daarna de zachte boter toe en mix luchtig. Daarna voeg je de olie toe.
  2. Voeg nu een voor een de eieren toe en mix met een spatel luchtig door. Daarna voeg je de bloem en de bakpoeder toe.
  3. Voeg als laatste de melk toe. Zo heb je een mooie substantie die klaar is voor de bakvorm.
  4. Doe de cake voor 40 min in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Ondertussen kun je verder met de vulling en voorbereiding van de topping.

  1. Pak een steelpannetje en doe daar de diepvries bessen in met de suiker en de citroensap. Maak deze op smaak naar wens en laat het (in)koken. Maak een papje van de maizena en voeg dit toe om het geheel in te dikken.
  2. Laat het afkoelen zodat je het straks voor de cake kunt gebruiken.

De topping kun je het beste maken als de cake is afgekoeld, zodat je direct te cake kunt bekleden.

  1. Doe de zachte boter met de roomkaas in de mixer en maak er een egaal mengsel van.
  2. Daarna voeg je de poedersuiker en de citroen toe.
  3. Nu heb je alles klaar om de taart te bouwen.

Snijd de cake door het midden. Maak een randje van de roomkaas-topping op de onderste laag van de cake, zodat de bessen binnen de cake blijven. Voeg de vulling toe en dan kan de bovenkant erop. Nu kun je de roomkaas-vulling op de cake smeren met een paletmes, zodat hem mooi kunt afsmeren en top het af met wat citroenrasp.

Easy does it.

En wauw, deze smaken zijn echt hemels. Echt een taartje waar iedereen van geniet.

Deel de post

Leuk om verder te lezen

High tea

High tea zelf thuis organiseren

Zelf loop ik al een tijdje met het idee een high tea bij mij thuis organiseren. Hoe gezellig. Gewoon voor vriendinnen die kunnen dat moment. Maar wat heb je dan allemaal nodig voor zo’n high tea? Ik neem jullie mee in de voorbereidingen van het

Read More
Lente tafeldecoratie

Budget tafeldecoratie voor de lente

Gezellig tafelen met vrienden en/of familie bij je thuis en wil je graag ze om ver blazen met een helemaal lente proef tafel? Dan ben je hier op de juiste plek! Ik vind het zelf altijd super leuk om de tafel zo gezellig mogelijk te

Read More