Eten met Louise
High tea

High tea zelf thuis organiseren

Zelf loop ik al een tijdje met het idee een high tea bij mij thuis organiseren. Hoe gezellig. Gewoon voor vriendinnen die kunnen dat moment. Maar wat heb je dan allemaal nodig voor zo’n high tea?

Ik neem jullie mee in de voorbereidingen van het organiseren van de high tea. De eerste vraag is voor hoeveel mensen wil je een high tea organiseren en op welke manier? Een lopend buffet of aan tafel zittend? Zo komen er nog vele andere vragen en ideeen. Hieronder neem ik je mee met een aantal onderdelen!

Maak een eigen uitnodiging

Een eigen uitnodiging maken is leuk, maar geeft ook aan dat je met aandacht het organiseert. Misschien denk je ik kan helemaal niet ontwerpen… hoe moet ik dat doen? In Canva kun je gemakkelijk een ontwerp maken vanuit de sjablonen die ze bieden. En helemaal gratis. Dus ik zou zeggen: probeer het uit!

Voorbeeld uitnodiging

Zoet en hartig

De gerechtejes die bij een high tea horen zijn zowel zoet als hartig. Denk maar eens aan high tea die je zelf hebt gehad, van brownies en scones tot sandwiches en quiches. Wat zijn jouw favorieten? Zelf ben ik echt van van cheesecake, scones, fruitgebakje en sandwiches. Je wil een combinatie maken van wat zwaardere en lichte hapjes. Mensen weten vaak wel dat je lekker gevuld naar huis gaat, maar het moet niet te zwaar worden. Let daarom op de hoeveelheid chocolade, room en andere zware ingrediënten.

Wat is de volgorde van een high tea?

De volgorde van een high tea, ik wist dat hij er was, maar niet meer hoe. Dus ik ben er even in gedoken en wat blijkt de volgorde te zijn?

  1. start met hartig
  2. tussendoor de scones
  3. afsluiting de zoete hapjes

Welke thee schenk je tijdens een high tea?

Een high tea is geen high tea zonder thee, maar met de duizenden soorten thee welke kies je? Het advies is om de thee op te bouwen. Kies eerst een lichte thee, bijvoorbeeld groene thee of witte thee. En schenk daarna een donkere thee, zoals English blend en rooibos bijvoorbeeld. Vraag eventueel een theespecialist bij jou in de buurt.

Hoe serveer je de hapjes van jouw high tea?

De verschillende hapjes moeten we natuurlijk wel op een originele en leuke manier presenteren. Dat kunnen we klassiek op een etageare doen of mooie taartplateaus en andere schaaltjes. Een etageare vind ik wel een goed idee. Ben even rond gaan struinen op google, maar je kunt in de kringloop vast ook hele leuke vinden die je kunt opknappen of eigen maken.

Welk moment is het beste voor een high tea?

In Nederland organiseren we een high tea vaak tussen 14:00 en 17:00. Maar we duiken even in de geschiedenis van de high tea of afternoon tea. Dankzij Anna, de hertogin van Bedford, is de high tea of ook wel de afternoon tea ontstaan in 1840.

In het vroege 1840 werden slechts twee maaltijden per dag gegeten. Vroeg in de ochtend werd gestart met het ontbijt en daarna was het wachten op het diner om acht uur ’s avonds. Omdat hertogin Anna tussendoor trek kreeg en niet wilde wachten tot het diner, liet ze haar personeel een lichte snack klaarmaken en in haar boudoir serveren. Daar stilde ze haar trek met kleine sandwiches, zoete broodjes en taartjes. – Simon Levelt

Lees hier meer over de geschiedenis.

Het recept dat niet mag ontbreken

Wat mij betreft is een high tea geen high tea als de scones missen, dus die moet er zeker bij! En gelukkig zijn deze ook nog eens gemakkelijk te maken. Het basisrecept van de scones van Delicious.

Aan het werk!

Volgens mij kunnen we met deze informatie aan de slag! Stuur de uitnodiging de deur uit en ga op zoek naar jouw lievelingsrecepten. Maak ze zo veel mogelijk van te voren klaar, want dat scheelt stress op het moment zelf. Let op: de scones moeten warm geserveerd, dus deze kun je net voor die tijd even in de oven doen.

Deel jouw ervaring in de reacties! Ik ben benieuwd. Je vindt mijn ervaring na het geven van de high tea hier weer terug.

Veel plezier!

Deel de post

Leuk om verder te lezen

Citroencake met roomkaastopping

Citroen blauwe bes cake met roomkaas topping

Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie. Citroen cake ingrediënten: Bessenvulling ingrediënten: Roomkaas topping: Benodigdheden: De stappen Ondertussen kun je verder met de vulling en

Read More
Lente tafeldecoratie

Budget tafeldecoratie voor de lente

Gezellig tafelen met vrienden en/of familie bij je thuis en wil je graag ze om ver blazen met een helemaal lente proef tafel? Dan ben je hier op de juiste plek! Ik vind het zelf altijd super leuk om de tafel zo gezellig mogelijk te

Read More