Eten met Louise
Tomaten op een stokje

Voedzame snacks

Een struggle van mij is “voedzame en gezonde snacks”. Het is erg lastig om gezonde tussendoortjes te verzinnen elke keer. Van komkommer, wortel en nootjes ben je ook op een gegeven moment zat. Loop jij daar ook tegenaan? Hieronder geef ik een aantal voorbeelden om als snack tussen de hoofdmaaltijden door te eten. 

Je kan het natuurlijk ook houden bij: de wortel, komkommer, tomaatjes en nootjes. Maar iets extra aandacht voor een snack, dan heb je een geniet momentje.

  1. Seranorolletje 

Smeer de ham in met roomkaas, voeg rucola en kleine stukjes paprika toe.

2. Gevuld (volkoren)wrapje 

Smeer de wrap in met roomkaas/kruidenroomkaas/creme fraiche. Vul hem rijk met sla (rucolla, ijsbergsla), groente (paprika, avocado, zongedroogde tomaat)  en eventueel vlees of vis (kip of zalm).

3. Homemade popcorn 

Popcorn voor bij de film, maar ook als tussendoortje 🙂 I love it. Maak het zelf, want dan is het 10x lekkerder.

4. Pure chocolade met noten (homemade)

Smelt (extra) pure chocolade en leg het op (inpak)folie bestrooi het met jouw favorieten.

5. Cupcake ei

Mix één ei met kruiden (oregano, basilicum, peper, zout), kaas, uitje en groentes. Doe het in een cupcake bakblik en zet het +/- 15 min in de oven. Ready to go!

6. Tomaatjes op een stokje

Stokje met tomaatjes, mozzarella en basilicum. Perfect voor een feestje, maar ook in de lunchbox.

 

Heb jij zelf een guilty pleasure (healty) snack? Laat het onder in de reacties. Ben benieuwd!

Deel de post

Leuk om verder te lezen

Citroencake met roomkaastopping

Citroen blauwe bes cake met roomkaas topping

Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie. Citroen cake ingrediënten: Bessenvulling ingrediënten: Roomkaas topping: Benodigdheden: De stappen Ondertussen kun je verder met de vulling en

Read More
High tea

High tea zelf thuis organiseren

Zelf loop ik al een tijdje met het idee een high tea bij mij thuis organiseren. Hoe gezellig. Gewoon voor vriendinnen die kunnen dat moment. Maar wat heb je dan allemaal nodig voor zo’n high tea? Ik neem jullie mee in de voorbereidingen van het

Read More