Vegetarische lasagne
Deze eenvoudige maar altijd geslaagde lasagne is perfect voor een avondje met vrienden/familie. Heb jij een gezellig dinertje gepland? Dan mag de vegetarische lasagne niet ontbreken.
Vegetarische Lasagne
24 augustus 2018
By: EtenmetLouise
Ingredients
- 4 wortelen
- 3 puntpaprika's
- 1 courgette
- Handje doperwtjes
- Volkoren bladen
- Mozzarella
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- 2 rijpe tomaten
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 5 blaadjes verse salie
- 5 takjes basilicum
- 3 takjes tijm
- Peper/zout
Directions
- Step 1 Maak als eerst de saus en snijd vervolgens alle groentes. Voor de saus heb je een staafmixer of keukenmachine nodig. Doe eerst de knoflook en ui grofgehakt in de machine en haksel fijn. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Mix tot het een glad geheel is. Giet het in een koekenpan en laat het zachtjes sudderen. Wel de bladen alvast in warm water. Hiermee verklein je de kans dat ze niet gaar zijn.
- Step 2 Nu kan je de rest van de groentes en de mozzarella snijden om vervolgens de groentes (behalve de courgette) in de pan te bakken. Snijd de courgette in repen. Meng het met de saus. Nu is het tijd om te bouwen: saus, bladen, courgette…etc. eindig met de mozzarella. Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin. Deze zijn voor de aftopping.
- Step 3 30 min in de oven op 180 graden.