Eten met Louise
Catering voor Judith

Vegetarische (en lactosevrije) maaltijden voor een retreat in Wijhe

Afgelopen weekend mocht ik een hele leuke cateringklus doen. Namelijk voor 9 prachtige vrouwen een twee diners en een lunch verzorgen op locatie. De gerechten moesten geheel vega zijn en lactosevrij. Vrijdag en zaterdag was ik op de locatie te vinden om het eten klaar te maken. Een wat voor locatie, een heerlijke rustgevende plek met een goede uitgeruste keuken waar ik lekker terwijl ik naar buiten keek en de vogeltjes hoorde fluiten het eten klaar mocht maken.

Via deze weg ook nogmaals dank aan Judith waarvoor ik dit mocht doen!

Vrijdag

Bulgur met groentes uit de oven

Even wat anders dan rijst en net een andere structuur wat heerlijk is met gegrilde groentes. Je kunt hiervoor allerlei groentes gebruiken dus mocht je nog wat “over” hebben dan kan je deze goed klaarmaken met heerlijke olie en kruiden in de oven. Voor deze keer had ik gekozen voor:

  • Aubergine (een halve per persoon)
  • Paprika (een halve per persoon)
  • Rode ui (één per persoon naar smaak aan te passen)
  • (volkoren) bulgur (50gr per persoon)
  • Tijm
  • Knoflook
  • Pecannootjes

Extra sausje voor over de aubergine:

  • 2 uitjes
  • tomatenblokjes (uit blik)
  • Salie en tijm kruiden
  • Knoflook
  • Zout en peper

Frisse salade met yoghurt dressing

  • Komkommer
  • Paprika / radijsjes
  • Witte kool
  • Yoghurt (plantaardige)
  • (olijf)olie
  • Dille
  • Bieslook
  • Honing

Amandelcakejes met frambozen als toetje

Als toetje had ik glutenvrije amandelcakes van Marike Bol gemaakt en deze extra afgetopt met een plantaardige crème van frambozen.

Topping:

  • 50 gram (plantaardige) boter
  • Poedersuiker naar smaak (80 gram)
  • Handje frambozen (om het sap van te gebruiken)
  • beetje sap van de citroen

(als het te “slap” is dan kun je wat boter en/of poedersuiker toevoegen. Voeg dus voorzichtig het vloeibare deel toe, zodat je niet in een keer het te dun hebt.

Zaterdag

Kleurrijke lunch met wraps en soep

Zaterdagmiddag stond te tafel er kleurrijk bij, want de gele pompoensoep met de bietwraps (recepten worden gelinkt als ze uitgewerkt zijn) en de groene salade maakten er samen een feestelijke tafel van!

Groentestoof met rijst en een toetje van kokos panna cotta

Daarnaast maakte ik zaterdagmiddag het eten klaar voor de avond na de sessie die tot een uur of 22u duurde dus een perfect gerecht om nog even op te warmen voordat je aan tafel gaat. En het toetje stond klaar in de koelkast en als zeg ik het zelf, de panna cotta van kokos is ook zeker een om uit te proberen!

Het was een geslaagd weekend en onwijs leuk om te horen dat de lieve vrouwen er ook van hadden genoten! Echt super tof om dit te mogen doen en het smaakt naar meer!

See you soon.

Deel de post

Leuk om verder te lezen

Citroencake met roomkaastopping

Citroen blauwe bes cake met roomkaas topping

Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie. Citroen cake ingrediënten: Bessenvulling ingrediënten: Roomkaas topping: Benodigdheden: De stappen Ondertussen kun je verder met de vulling en

Read More
High tea

High tea zelf thuis organiseren

Zelf loop ik al een tijdje met het idee een high tea bij mij thuis organiseren. Hoe gezellig. Gewoon voor vriendinnen die kunnen dat moment. Maar wat heb je dan allemaal nodig voor zo’n high tea? Ik neem jullie mee in de voorbereidingen van het

Read More