Eten met Louise

Tiramisutaart

Eenvoudige tiramisutaart

Als je van tiramisu houd, dan moet je deze tiramisutaart een keer maken. Voor het familiehockeytoernooi moest er een taart gemaakt worden, daarvoor heb ik in eerste instantie dit recept/deze taart bedacht. Het is toegankelijk maar toch beetje speciaal. Je kan hem nog verkeerder maken door te werken met witte chocolade. Ook kan het uiteraard met opgeklopte eiwitten, maar daar houd ik zelf niet zo van en het kost meer tijd. Daarom ga ik vaak voor slagroom. Let dan wel op dat de slagroom niet te hard wordt, want je hebt ook nog stevige mascarpone.

Het is zeker de moeite waard om deze taart te maken. Maak hem vooral naar eigen smaak. Ik heb er weinig suiker in gedaan. Houd je van zoet? Dan is het slim om er meer suiker in te doen. Neem dan vooral niet een groot stuk 😉

Tiramisutaart

11 september 2018

By:

Ingredients
  • 600 ml slagroom
  • 400 gr mascarpone
  • 2 eidooiers
  • 5 el suiker (naar smaak)
  • 2 tl vanille extract
  • schil van 1 citroen
  • 3 gelatine blaadjes
  • 4 kopjes espresso
  • 250 gram koekjes (naar smaak)
  • 125 gram boter
  • flinke scheut amaretto (koffielikeur)
  • 2 pakjes lange vingers
  • Roodfruit
  • Versiering voor op de taart: chocolade, spikkels en fruit
Directions
  • Step 1 Zet de springvorm klaar met op de bodem bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine.
  • Step 2 Smelt de boter en roer deze door de verkruimelde koekjes.
  • Step 3 Doe het koekjes mengsel in de springvorm en druk het aan met de bolle kant van de lepel.
  • Step 4 Zet de bodem in de koelkast.
  • Step 5 Klop de slagroom met suiker tot yoghurt dikte.
  • Step 6 Roer ondertussen de mascarpone los in een ruime kom met de eidooiers.
  • Step 7 Leg de gelatine blaadjes in een bakje water.
  • Step 8 Zet de kopjes koffie en doe deze in een kom. Voeg daar ook de amaretto (koffielikeur) aan toe.
  • Step 9 Roer de slagroom door de mascarpone. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Voeg de vanille extract toe. Tevreden met de smaak?
  • Step 10 Doe de uitgeknepen gelatine in een pannetje met 2 el water. Als laatst moet de gelatine door het mengsel geroerd worden.
  • Step 11 Haal de bodem uit de koelkast en schep een eerste laag van het mascarpone mengsel in de springvorm.
  • Step 12 Leg de lange vingers in het koffiemengsel en wacht eventjes tot de lange vingers zijn doordrenkt.
  • Step 13 Drappeer de koekjes mooi op het mascarpone mengsel en voeg af en toe rood fruit toe. Herhaal dit tot de vorm vol is of de ingrediënten op zijn.
  • Step 14 Laat hem opstijven. Maak de taart op de dag zelf af met de versieringen .

Ik hoop dat je hem ook zo lekker vond als ik!

Deel de post

Leuk om verder te lezen

Citroencake met roomkaastopping

Citroen blauwe bes cake met roomkaas topping

Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie. Citroen cake ingrediënten: Bessenvulling ingrediënten: Roomkaas topping: Benodigdheden: De stappen Ondertussen kun je verder met de vulling en

Read More
High tea

High tea zelf thuis organiseren

Zelf loop ik al een tijdje met het idee een high tea bij mij thuis organiseren. Hoe gezellig. Gewoon voor vriendinnen die kunnen dat moment. Maar wat heb je dan allemaal nodig voor zo’n high tea? Ik neem jullie mee in de voorbereidingen van het

Read More