Een warme herfstachtige lasagne
(Pompoen)lasagne is altijd een feestje om samen te maken. Gezellig met z’n tweeën in de keuken een lekker recept maken. De lasagne kan je helemaal naar eigen hand zetten. Voor de herfstige dagen is deze lasagne top. De pompoenen zijn volop verkrijgbaar, maak daar gebruik van. Niet alleen voor dit recept maar ook een heerlijke risotto, een soep of ovenschotel.
Pompoen/wortel lasagne
14 oktober 2018
: 2/3
By: EtenmetLouise
Ingredients
- 4 grote (volkoren) lasagne bladen
- Halve pompoen
- 3 wortels
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- Halve courgette
- Pakje biologische tomatenpuree met basilicum
- Mozzarella
- 2 tl mole kruiden
Directions
- Step 1 Snijd alle groentes in blokjes en de courgette in plakken
- Step 2 Snipper de ui en de knoflook
- Step 3 Week de lasagne bladen in kokend heet water
- Step 4 Zet de koeken/hapjespan op het vuur en doe er een scheutje olie in voor de groenten.
- Step 5 Fruit de ui met de knoflook en voeg na 2/3 minuten de pompoen en wortel toe.
- Step 6 Als laatste voeg je de tomatenpuree toe en breng het op smaak met de kruiden en peper en zout.
- Step 7 Nu kan de lasagne opgebouwd worden, eerst saus, plakjes courget, geweekte bladen, saus… etc.
- Step 8 Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg deze bovenop.