Eten met Louise
perzikcake

Omgekeerde perzikcake

Deze omgekeerde perzikcake is een unieke cake om zomaar te maken wanneer de perziken in het seizoen zijn. Dan is het heerlijk zoet en de cake heeft een korrelige zachte structuur. Perfect om ook mee te nemen onderweg of lekker bij de (ice)thee.

Omgekeerde Perzikcake

21 augustus 2018

By:

Ingredients
  • 125 gram roomboter
  • 185 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 2 of 3 perziken
  • 250 gram zure room
  • 185 gram lichte basterdsuiker
Directions
  • Step 1 Klop de roomboter + lichte basterdsuiker tot een geheel. Split de eieren en voeg een voor een de dooier toe aan het boter/suikermengsel. Mix dit tot het luchtig is.
  • Step 2 Vouwen het bakmeel en de zure room door het boter/suikermengsel.
  • Step 3 Klop het eiwit luchtig tot dat er stijve pieken ontstaan.
  • Step 4 Vouw dit ook door het beslag zodat het luchtig blijft.
  • Step 5 Snijd de perziken in partjes en leg deze op de bodem van de springvorm +/- 23 cm. Vergeet ook de ring niet in te vetten.
  • Step 6 Schenk het beslag op de perziken en zet het in de voorverwarmde oven van 180 graden. Let af en toe op de cake. De bovenkant moet licht bruin zijn.
Deel de post

Leuk om verder te lezen

Citroencake met roomkaastopping

Citroen blauwe bes cake met roomkaas topping

Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie. Citroen cake ingrediënten: Bessenvulling ingrediënten: Roomkaas topping: Benodigdheden: De stappen Ondertussen kun je verder met de vulling en

Read More
High tea

High tea zelf thuis organiseren

Zelf loop ik al een tijdje met het idee een high tea bij mij thuis organiseren. Hoe gezellig. Gewoon voor vriendinnen die kunnen dat moment. Maar wat heb je dan allemaal nodig voor zo’n high tea? Ik neem jullie mee in de voorbereidingen van het

Read More