Goodtimes hutspot!
Nu de zomer het weer een beetje van zich laat afweten, merken we dat de herfst in opkomst is. In deze tijd vind ik het heerlijk om af een toe een lekker ouderwetse stamppot te eten, zoals hutspot. Vroeger aten wij dit thuis vaak onder anderen omdat het bereiden eenvoudig is. Het is echt genieten als er een pan stamppot op tafel staat.
Hutspot
11 september 2018
: 2/3
Heerlijke ouderwetse stamppot.
By: EtenmetLouise
![](http://etenmetlouise.nl/wp-content/uploads/2018/09/Schermafbeelding-2018-09-11-om-19.47.08-300x300.png)
Ingredients
- 8 kruimelige aardappels (klein zakje)
- +/- 400 gram wortels
- 200 gram gehakt
- 3 uien
- peper/zout
- optie: kerrie
Directions
- Step 1 Zet een pan met ruim kokend water op het vuur.
- Step 2 Schil de aardappels, vind je het niet erg om met schil te eten? Het is niet perse nodig om ze te schillen
- Step 3 Snijd de wortel in kleine stukjes, dan zijn ze sneller gaar.
- Step 4 Kook de aardappelen voor 10 min, voeg dan de wortels toe en kook nog 10 min.
- Step 5 Bak ondertussen de ui en het gehakt tot het knapperig is.
- Step 6 Groenten gaar? Giet het af en voeg de gehakt met ui toe.
- Step 7 Breng op smaak met peper en zout. Ook lekker: voeg een klontje boter toe en een scheutje melk.
Ben jij ook fan van stamppot? Laat jouw favoriet hieronder achter.