Eten met Louise
Hutspot

Hutspot

Goodtimes hutspot!

Nu de zomer het weer een beetje van zich laat afweten, merken we dat de herfst in opkomst is. In deze tijd vind ik het heerlijk om af een toe een lekker ouderwetse stamppot te eten, zoals hutspot. Vroeger aten wij dit thuis vaak onder anderen omdat het bereiden eenvoudig is. Het is echt genieten als er een pan stamppot op tafel staat.

Hutspot

11 september 2018
: 2/3

Heerlijke ouderwetse stamppot.

By:

Ingredients
  • 8 kruimelige aardappels (klein zakje)
  • +/- 400 gram wortels
  • 200 gram gehakt
  • 3 uien
  • peper/zout
  • optie: kerrie
Directions
  • Step 1 Zet een pan met ruim kokend water op het vuur.
  • Step 2 Schil de aardappels, vind je het niet erg om met schil te eten? Het is niet perse nodig om ze te schillen
  • Step 3 Snijd de wortel in kleine stukjes, dan zijn ze sneller gaar.
  • Step 4 Kook de aardappelen voor 10 min, voeg dan de wortels toe en kook nog 10 min.
  • Step 5 Bak ondertussen de ui en het gehakt tot het knapperig is.
  • Step 6 Groenten gaar? Giet het af en voeg de gehakt met ui toe.
  • Step 7 Breng op smaak met peper en zout. Ook lekker: voeg een klontje boter toe en een scheutje melk.

Ben jij ook fan van stamppot? Laat jouw favoriet hieronder achter.

Deel de post

Leuk om verder te lezen

Citroencake met roomkaastopping

Citroen blauwe bes cake met roomkaas topping

Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie. Citroen cake ingrediënten: Bessenvulling ingrediënten: Roomkaas topping: Benodigdheden: De stappen Ondertussen kun je verder met de vulling en

Read More
High tea

High tea zelf thuis organiseren

Zelf loop ik al een tijdje met het idee een high tea bij mij thuis organiseren. Hoe gezellig. Gewoon voor vriendinnen die kunnen dat moment. Maar wat heb je dan allemaal nodig voor zo’n high tea? Ik neem jullie mee in de voorbereidingen van het

Read More