Eten met Louise
Hamburgertjes

Hoe dek je een sfeervolle tafel?

Je hebt vrienden en vriendinnen over de vloer. En ze blijven eten.. Je wilt het natuurlijk gezellig aankleden wanneer je samen gaat tafelen. De mensen die aan tafel zitten zijn nummer 1, want zonder hen is het niet zó knus. Een fijn gestylde tafel is nummer 2. 

Verse boeket

Een verse bos bloemen is altijd heerlijk om in huis te hebben. Dit is ook een fijne basis voor een gezellige tafel. Het geeft het geheel meteen wat body. Daarnaast is het thema van de avond handig om vast te stellen. Ga voor één kleur of voor natuurlijke tinten of maak het helemaal bont. Op Pinterest kun je veel inspiratie vandaan halen! Zeker de moeite waard.

Service

Zelf heb ik een eenvoudig wit basis service waar je eigenlijk alle kanten mee op kan. Daarnaast heb ik ook erg fijne en leuke glazen borden van Ikea! Deze zijn super leuk, wanneer je een menukaartje onder wil leggen of een blad. Dat geeft een exclusief gevoel. Bijvoorbeeld bij een tuinfeest (zie afbeelding).

Tafel dekken

Onverwacht bezoek?

Het komt wel eens voor dat je opeens mensen op bezoek hebt. Het komt niet altijd even goed uit, maar het is wel hartstikke gezellig. Hoe maak je een sfeervolle tafel zonder dat je er veel tijd aan hoeft te besteden? Zorg dat je de volgende items in huis hebt.

  1. Een tafelloper
  2. Tijdloos service
  3. Verschillende kleine vaasjes (loop eens een Kringloop binnen)
  4. Bloemetjes (pluk ze uit de tuin of het park desnoods)
  5. Mooie glazen.

Deze items maken een tafel tot een geheel. Geen loper? Bij Ikea of Dille en Kamille hebben ze fantastische tafellopers.

Deel de post

Leuk om verder te lezen

Citroencake met roomkaastopping

Citroen blauwe bes cake met roomkaas topping

Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie. Citroen cake ingrediënten: Bessenvulling ingrediënten: Roomkaas topping: Benodigdheden: De stappen Ondertussen kun je verder met de vulling en

Read More
High tea

High tea zelf thuis organiseren

Zelf loop ik al een tijdje met het idee een high tea bij mij thuis organiseren. Hoe gezellig. Gewoon voor vriendinnen die kunnen dat moment. Maar wat heb je dan allemaal nodig voor zo’n high tea? Ik neem jullie mee in de voorbereidingen van het

Read More