Eten met Louise
Turks Fastfood

Een gezond fastfoodgerecht uit Turkije!

Verstopt in Amsterdam Osdorp kun je de lekkerste gepofte aardappel eten. Bij King Kumpir. Het is een Turkse fastfood gerecht dat enorm smaakvol en puur is. Dit aardappelgerecht komt uit Turkije en is daar net zo bekend als het frietje in Nederland.

Kumpir bereiding

De aardappel wordt in een oven van 250 graden ongeveer 90 minuten gegaard. Vervolgens wordt de aardappel gepureerd met een klontje boter, geraspte Turkse kaas en een beetje zout totdat het lekker zacht en smakelijk is. Daardoor is de aardappel heerlijk smeuïg. Vervolgens mag je jouw groentetoppings aangeven. De veel voorkomende toppings zijn: mais, kaas, augurken, bonen, ui, rode kool, wortel en yoghurtsaus. Voila, de lekkerste (gepofte) aardappel allertijden.

 

Vegetarisch en gezond

Deze aardappel is voor zowel de vegetariër en de carnivoor. Je kan het gerecht naar eigen hand maken door middel van de diverse toppings. Het klassieke gerecht is geheel vegetarisch en door de verse ingrediënten, zonder gekke toevoegingen, is het ook nog gezond fastfood. Daarbij ben je na het eten van de aardappel voorzien voor de rest van de dag.

 

Oorsprong

Het komt van oorsprong uit het voormalige Joegoslavië. Nu wordt het Turks Streetfood genoemd. Naast de kraampjes met kebap, döner, durum en pide. Is de Kumpir een van de favoriete Turkse fastfood gerechten!  De wijk: Ortaköy in Istanbul staat hier voornamelijk bekend om.

Deel de post

Leuk om verder te lezen

Citroencake met roomkaastopping

Citroen blauwe bes cake met roomkaas topping

Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie. Citroen cake ingrediënten: Bessenvulling ingrediënten: Roomkaas topping: Benodigdheden: De stappen Ondertussen kun je verder met de vulling en

Read More
High tea

High tea zelf thuis organiseren

Zelf loop ik al een tijdje met het idee een high tea bij mij thuis organiseren. Hoe gezellig. Gewoon voor vriendinnen die kunnen dat moment. Maar wat heb je dan allemaal nodig voor zo’n high tea? Ik neem jullie mee in de voorbereidingen van het

Read More