Eten met Louise
Kwarttaart met notenbodem

De lekkerste taarten

Het leven is een feestje dus er is altijd tijd voor een lekkere taart. In deze blog neem ik jullie mee naar mijn taarten historie. Een periode heb ik heel veel verschillende taarten gebakken. Deze niet allemaal opgegeven, want dan was ik al tonnetje rond. Het leuke van een taart is dat je het samen opeet. Soms kan je er zelfs een aantal dagen van genieten! 

A party without CAKE is a meeting – Julia Child

  1. Pecanpie
  2. Aardbeienkwarktaart
  3. Appelcake
  4. Victoria sponge cake

 

Pecanpie

Op nummer één van mijn homemade taart is de pecanpie. I love it!! Deze heb ik alweer een tijd geleden gemaakt. Hierbij het recept van deze fijne, knapperige en stijlvolle taart.

Pecanpie
Recept
Vulling
– 3 eieren, licht geklopt
– 125ml ahornsiroop
– 100 gram donkere basterdsuiker 50 gram gesmolten boter
– 1 vanillestokje
– 300 gram pecannoten

Deeg
– 225 gram bloem
– 2 el poedersuiker
– 150 gram koude boter 1 eidooier
– 2 el ijswater

Begin eerst met het maken van het deeg. Eerst de boter, bloem en suiker mengen tot broodkruim. Voeg daarna het ijswater en eidooier toe en maak er een bal van. Wanneer het deeg klaar is, moet het een half uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 ̊C.

Rol het deeg uit en lig dit in de ingevette bakvorm. Snijd het overlappende deeg af. | GEEN gaatjes in het deeg prikken | Doe het bakpapier op het deeg en vul dit met de (blindbak)bonen. Nu moet de vorm 15 min in de oven. Verwijder het bakpapier en bak de vorm nog voor 10 min. Zet de oventemp. terug naar 180 ̊C.

Maak nu de vulling. Klop de eieren, ahornsiroop, suiker, boter en vanille door elkaar. Schep de pecannoten door het mengsel. Schenk de vullen gelijkmatig in de vorm | let op dat er geen gaatjes in het deeg zitten | . Bak de taart nog voor 25 min.

Laat hem daarna minimaal 1 uur afkoelen.

 

Aardbeienkwarktaart

Nog een hele frisse en gezondere taart is de kwarttaart met notenbodem.

Kwarttaart met notenbodem

Naar het recept

 

Appelcake

De appelcake is bij veel mensen een favoriet! Door de zachte appel met kaneel en de fijne structuur van de cake is het echt een topper! Een voordeel, hij is ook nog eens enorm snel te maken.appelcake

Recept:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram boter
– 120 gram suiker
– 3 eieren
– 50 gram lichte basterdsuiker
– 1 goudreinet appel
– kaneel
– vanillesuiker
– verse citroenrasp
– 3 el melk

Doe de boter in blokjes in een schaal en smelt deze in de magnetron. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg vervolgens de suiker toe en mix het even door. Daarna kan je een voor een de eieren luchtig kloppen. Als alles luchtig is kan je het zelfrijzend bakmeel op een lage stand (anders zit je hele keuken onder)door het mengsel mixen. Meng als laatst de melk erdoor en doe het in een ingevet bakblik met bakpapier.

Snijd de appel in kleine blokjes en meng het met kaneel en vanillesuiker. Leg dit vervolgens op het cakemengsel. Nu is hij klaar om +/- 50 min in de oven te gaan op 180 graden.

 

 

Victoria sponge cake

Een echte frisse klassieker. Deze taart was een feestje om te maken en om uit te delen! Victoria Sponge Cake

Bekijk het recept van Donna Hay

Sharing is caring, dus maak jij een heerlijke taart? Misschien wel een van deze? Eet het samen met vrienden of familie lekker op.

Enjoy!

 

 

 

 

Deel de post

Leuk om verder te lezen

Citroencake met roomkaastopping

Citroen blauwe bes cake met roomkaas topping

Zo, een hele mond vol. Deze heerlijke citroencake is smeuïg en fris dit in combinatie met de bessen vulling en de romige topping is een gouden combinatie. Citroen cake ingrediënten: Bessenvulling ingrediënten: Roomkaas topping: Benodigdheden: De stappen Ondertussen kun je verder met de vulling en

Read More
High tea

High tea zelf thuis organiseren

Zelf loop ik al een tijdje met het idee een high tea bij mij thuis organiseren. Hoe gezellig. Gewoon voor vriendinnen die kunnen dat moment. Maar wat heb je dan allemaal nodig voor zo’n high tea? Ik neem jullie mee in de voorbereidingen van het

Read More