Spinazie orzo met paprika uit de oven

Orzo met spinazie en paprika

Spinazie orzo met paprika uit de oven is een kleurrijk en voedzaam gerecht dat de frisse smaken van groenten combineert met de hartigheid van orzo. Spinazie is een krachtpatser vol ijzer, vitamine C en antioxidanten die je immuunsysteem ondersteunen en je energieniveau verhogen. Paprika voegt een heerlijke zoetheid toe en zit boordevol vitamine A en C, die goed zijn voor je huid en ogen. Samen zorgen deze groenten voor een lichte, maar vullende maaltijd die niet alleen smaakvol is, maar ook je gezondheid een boost geeft. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd!

Het is een eenpansgerecht, want je maakt de orzo met de spinazie in één pan. Met smaken als: parmezaan, citroen en basilicum is het heerlijk fris en romig.

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 250 gram diepvries spinazie

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 150 gram orzo

  • 400ml bouillon (schenk steeds iets bij als het te droog wordt)

  • Parmezaan naar smaak

  • basilicum

  • geraspte citroen

  • 2 paprika’s

  • olie

  • peper / zout

Bereiding:

  1. Start met de basis: gesnipperd uitje en knoflook. Doe dit in een ruime pan met olie. Fruit deze even aan en voeg daarna de orzo toe.

  2. Blus het even af met een beetje bouillon en voeg de spinazie toe.

  3. Voeg de bouillon toe tot alles onder water staat en laat het rustig doorkoken. Check het regelmatig. Roer goed, want de orzo wil weleens onder op de bodem blijven plakken.

  4. Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Besprenkel met wat olie en peper en zout. En doe deze zo’n 15 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

  5. Check de orzo.

  6. Voeg als laatste de parmezaan en de citroen met basilicum toe en proef of hij naar wens is.

Geniet ervan!

Volgende
Volgende

Aubergine uit de oven met groentesaus