Aubergine uit de oven met groentesaus

Aubergine gerecht uit de oven

Aubergine is een veelzijdige groente die perfect tot zijn recht komt wanneer hij in de oven wordt bereid. De zachte textuur en rijke smaak van aubergine, terwijl het tegelijkertijd boordevol voedingsstoffen zit. Aubergine is rijk aan antioxidanten, zoals nasunine, die helpen bij het beschermen van je cellen. Daarnaast bevat het weinig calorieën, maar wel veel vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en je langer een verzadigd gevoel geeft.

Het recept is met een halfuurtje op tafel wat ook erg fijn is. Doordat je de aubergine in de oven doet, heb je je handen vrij. Het is een heerlijk comfort food gerecht waar je samen van kunt genieten, maar ook mooi gepresenteerd kan worden.

Geniet ervan!

Wat heb je nodig voor 2/3 personen:

  • 2 aubergines

  • 1 courgette

  • 400gr tomatenblokjes

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • ravioli naar smaak (kies een favoriet)

  • basilicum

  • sali

  • peper / zout

  • olie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Snijd de aubergine door de helft. Besprenkel ze met olie en peper en zout. Breng nog op smaak met wat salie. Doe ze vervolgens 20 min in de oven tot ze mooi verkleuren.

  2. Maak ondertussen de saus. Snijd de ui en knoflook fijn. Doe deze in de pan met een beetje olie. Snijd de courgette in stukjes. Bak deze ook even mee! Zijn ze wat verkleurd en zacht? Voeg dan de tomatenblokjes met de kruiden toe. Laat dit even koken en pureer deze vervolgens.

  3. Kook ondertussen de ravioli volgens verpakking.

  4. Haal de aubergine uit de oven. Mmm!

  5. Leg de ravioli op het bord met de groentesaus. En daarbovenop de aubergine!

Enjoy! 🥳

Vorige
Vorige

Spinazie orzo met paprika uit de oven

Volgende
Volgende

Wat zijn microbacteriën en waarom wil je hier meer van weten?