Parelcouscous met kippengehakt

Ben je op zoek naar een frisse, nieuwe manier om je maaltijden te variëren? Misschien heb je genoeg van de gebruikelijke pasta- of rijstgerechten en ben je toe aan iets nieuws. Dan is parelcouscous een heerlijke optie om eens uit te proberen! In dit recept combineren we parelcouscous met sappig kippengehakt en groene groenten, voor een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat binnen 15 minuten op tafel staat.

Wat is parelcouscous?

Parelcouscous, ook wel bekend als Israëlische couscous, is een grotere en steviger variant van de gewone couscous. In tegenstelling tot de fijnere couscous heeft parelcouscous een stevige, kogelachtige vorm en een aangenaam, licht chewy mondgevoel. Deze textuur maakt het een perfecte basis voor allerlei gerechten, van salades tot warme schotels. Het is veelzijdig, vult goed en biedt net dat beetje extra ten opzichte van standaard couscous.

Waarom kiezen voor kippengehakt?

Kippengehakt is een magere en smaakvolle keuze die perfect past bij parelcouscous. Het is lichter dan rundergehakt, maar heeft toch genoeg smaak om het gerecht interessant te houden. Bovendien is het een snelle en makkelijke eiwitbron, ideaal voor drukke doordeweekse avonden.

Groene groenten voor extra frisheid

In dit recept maken we gebruik van groene groenten zoals courgette en spinazie. De courgette voegt een lichte, frisse smaak toe, terwijl de spinazie het gerecht voedzamer maakt en een mooie kleur geeft. Samen zorgen deze groenten ervoor dat het gerecht niet alleen heerlijk smaakt, maar ook voedzaam en gebalanceerd is.

Recept: Kippengehakt met Parelcouscous

Dit gerecht is eenvoudig te maken en staat binnen 15 minuten op tafel. Perfect voor wanneer je snel iets gezonds en lekkers op tafel wilt zetten.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram parelcouscous

  • 200 gram kippengehakt

  • 4 handjes spinazie

  • 1 courgette

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • Peper, zout, en eventueel kipkruiden naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze aan in een hapjespan met een beetje olie.

  3. Snijd de courgette in halve maantjes en bak deze mee met de ui en knoflook totdat ze zacht beginnen te worden.

  4. Voeg het kippengehakt toe aan de pan en braad het totdat het gaar is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat kipkruiden.

  5. Voeg als laatste de spinazie toe en laat deze kort meebakken totdat het geslonken is.

  6. Serveer het kippengehakt en de groenten bovenop de parelcouscous en geniet!

Waarom dit gerecht proberen?

Dit recept voor parelcouscous met kippengehakt is een heerlijke en makkelijke manier om je maaltijden te variëren. De combinatie van malse kip, frisse groenten en de unieke textuur van parelcouscous maakt dit gerecht niet alleen lekker, maar ook voedzaam en vullend. Het is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, of als je gewoon zin hebt in iets nieuws.

Heb je dit gerecht geprobeerd? Laat me in de reacties weten hoe het bij jou in de smaak viel, of deel jouw eigen variaties op dit recept. Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Geniet van heerlijke mini pavlova’s

Volgende
Volgende

Engelse Cottage pie