Kwarktaart

Tijd voor gezelligheid? Bereid de taart de dag van te voren, dan is het genieten geblazen. De kwarktaart is eenvoudig te maken en zelfs nog naar eigen hand te zetten. Houd je van noten? Meng deze door de bodem. Meer fan van sinaasappel? Vervang de citroen door de sinaasappel.

Kwarktaart met wilde perzik

26 augustus 2018
: 10
Print This

By:

Ingredients
  • 1 citroen
  • 2 el suiker
  • 200 ml slagroom
  • 500 gram kwark
  • 6 gelatine blaadjes
  • 3 perziken (kan ook ander fruit)
  • 125 gram boter
  • 200 gram koekjes
Directions
  • Step 1 Maal de koekjes tot ze helemaal fijn zijn in een keukenmachine of rol ze kapot met een roller.
  • Step 2 Meld de boter en meng dit door de verkruimelde koekjes. Wil je een tropisch tintje? Voeg geraspte kokos toe aan de koekjes.
  • Step 3 Bekleed de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel en ze het in de koelkast.
  • Step 4 Doe de suiker met de slagroom in een kom en klop het tot yoghurtdikte.
  • Step 5 Roer de kwark los, en mix dit door de slagroom.
  • Step 6 Rasp de citroen en doe dit samen met het sap door het mengsel.
  • Step 7 Week de gelatine blaadjes en doe deze vervolgens in een pannetje met twee el. water.
  • Step 8 Klop de gelatine door het kwarkmengsel.
  • Step 9 Snijd het fruit in kleine stukjes en meng het door het kwarkmengsel 🙂
  • Step 10 Bijna klaar om te eten, eerst even een aantal uur in de koelkast.