Minder zoete MonChoutaart van Romée

9 maart 2020

Minder zoete MonChoutaart van Romée

0 Comments

Geniet van deze overheerlijke monchoutaart!

En dat met maar 3 el suiker! We kennen allemaal die monchoutaart met de welbekende Bastogne koeken en de kersen uit blik. Hier heb ik een variant op bedacht met 1. maar 3 el suiker, 2. met frambozen, 3. met speculaas, 4. met vanille en nog veel meer. Ga jij deze heerlijke variant van de monchoutaart maken?

MonChoutaart

9 maart 2020
: 12

By:

Ingredients
  • • 250 slagroom
  • • 200 monChou
  • • 1 zakje klopfix
  • • 1 vanillestokje
  • • 3 el suiker
  • • 75 gram boter
  • • Half pak speculaasjes 200 gram
Directions
  • Step 1 1. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
  • Step 2 2. Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Als het gesmolten is, roer je daar de koekkruimels door.
  • Step 3 3. Doe een bakpapiertje in de vorm (zodat je straks makkelijk stukjes eruit kan halen)
  • Step 4 4. Doe het mengsel in het blik en zet in de tussentijd in de vriezer om op te stijven.
  • Step 5 5. Nu aan de slag met het MonChou mengsel! Klop met de mixer de slagroom + klopfix+ 2 el suiker stijf.
  • Step 6 6. Roer ondertussen ook de MonChou met 1 el + vanille ook los.
  • Step 7 7. Allebei klaar? Maak nu familie en doe een voor een een schep slagroom bij de MonChou. Als het familie is voeg het dan bij de overige slagroom en roer nog goed door.
  • Step 8 8. Ready?! Doe het mengsel in het bakblik en daarna weer terug in de vriezer.
  • Step 9 9. Nu kan je de topping maken van frambozen of ander fruit dat je lekker vindt!
  • Step 10 Topping
  • Step 11 ⁃ bakje frambozen
  • Step 12 ⁃ 2 el minder suiker aardbeien jam
  • Step 13 ⁃ 2 el water
  • Step 14 ⁃ 1 gelatine blaadje
  • Step 15 ⁃ 1 tl citroensap
  • Step 16 Doe alles in een pannetje op het Fornuis en laat het zachtjes warm worden. Doe ondertussen de gelatine in een bakje water en laat het zacht worden. Roer dan de gelatine erdoor. Wacht eventjes met het op het MonChou mengsel te gieten.. ff afkoelen (niet te lang 😅) en giet het op het koude mengsel. 🎉
  • Step 17 Even +\- 2 uur laten opstijven in de koelkast.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *