Een gezond fastfoodgerecht uit Turkije!

9 oktober 2018

Een gezond fastfoodgerecht uit Turkije!

0 Comments

Verstopt in Amsterdam Osdorp kun je de lekkerste gepofte aardappel eten. Bij King Kumpir. Het is een Turkse fastfood gerecht dat enorm smaakvol en puur is. Dit aardappelgerecht komt uit Turkije en is daar net zo bekend als het frietje in Nederland.

Kumpir bereiding

De aardappel wordt in een oven van 250 graden ongeveer 90 minuten gegaard. Vervolgens wordt de aardappel gepureerd met een klontje boter, geraspte Turkse kaas en een beetje zout totdat het lekker zacht en smakelijk is. Daardoor is de aardappel heerlijk smeuïg. Vervolgens mag je jouw groentetoppings aangeven. De veel voorkomende toppings zijn: mais, kaas, augurken, bonen, ui, rode kool, wortel en yoghurtsaus. Voila, de lekkerste (gepofte) aardappel allertijden.

 

Vegetarisch en gezond

Deze aardappel is voor zowel de vegetariër en de carnivoor. Je kan het gerecht naar eigen hand maken door middel van de diverse toppings. Het klassieke gerecht is geheel vegetarisch en door de verse ingrediënten, zonder gekke toevoegingen, is het ook nog gezond fastfood. Daarbij ben je na het eten van de aardappel voorzien voor de rest van de dag.

 

Oorsprong

Het komt van oorsprong uit het voormalige Joegoslavië. Nu wordt het Turks Streetfood genoemd. Naast de kraampjes met kebap, döner, durum en pide. Is de Kumpir een van de favoriete Turkse fastfood gerechten!  De wijk: Ortaköy in Istanbul staat hier voornamelijk bekend om.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *