Appelcake met amandel

26 augustus 2018

Appelcake met amandel

0 Comments

Appelcake

Appelcake is heerlijk voor bij de koffie. Je doet er vaak iedereen een plezier mee. Maak hem een dag van te voren, want dan zijn de smaken nog lekkerder (zoals bij vele cakes).

Appelcake

26 augustus 2018

By:

Ingredients
  • 200 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 2 el bakpoeder
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 druppels vanille extract
  • 2 appels
  • 2 el kaneel
  • 4 el amandelschaafsel
Directions
  • Step 1 Maak de basisbereiding van een cake. Smelt de boter, voeg de suiker toe en meng een voor een de eieren door het botermengsel. Als laatst voeg je bloem toe met het bakpoeder.
  • Step 2 Snijd de appels in kleine stukjes en voeg deze toe aan het cakebeslag.
  • Step 3 Voeg het vanille extract toe met de kaneel en het amandelschaafsel.
  • Step 4 Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Step 5 Mix het tot een geheel en het is klaar voor het ingevette bakblik. Ik vind een vierkant leuk, want dan kan je blokjes uitdelen. Heb je deze niet, dan kan het natuurlijk ook in een cakeblik.
  • Step 6 Bak de cake voor 40 min. Houd hem goed in de gaten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *