Omgekeerde perzikcake

21 augustus 2018

Omgekeerde perzikcake

0 Comments

Deze omgekeerde perzikcake is een unieke cake om zomaar te maken wanneer de perziken in het seizoen zijn. Dan is het heerlijk zoet en de cake heeft een korrelige zachte structuur. Perfect om ook mee te nemen onderweg of lekker bij de (ice)thee.

Omgekeerde Perzikcake

21 augustus 2018

By:

Ingredients
  • 125 gram roomboter
  • 185 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 2 of 3 perziken
  • 250 gram zure room
  • 185 gram lichte basterdsuiker
Directions
  • Step 1 Klop de roomboter + lichte basterdsuiker tot een geheel. Split de eieren en voeg een voor een de dooier toe aan het boter/suikermengsel. Mix dit tot het luchtig is.
  • Step 2 Vouwen het bakmeel en de zure room door het boter/suikermengsel.
  • Step 3 Klop het eiwit luchtig tot dat er stijve pieken ontstaan.
  • Step 4 Vouw dit ook door het beslag zodat het luchtig blijft.
  • Step 5 Snijd de perziken in partjes en leg deze op de bodem van de springvorm +/- 23 cm. Vergeet ook de ring niet in te vetten.
  • Step 6 Schenk het beslag op de perziken en zet het in de voorverwarmde oven van 180 graden. Let af en toe op de cake. De bovenkant moet licht bruin zijn.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *