Make time for the great outdoors | Campinglife

18 juli 2018

Make time for the great outdoors | Campinglife

0 Comments

Na bijna twee weken heerlijk gebivakkeerd te hebben, zijn we weer back in Holland. Het waren mooie fijne dagen en hebben ontzettend veel bekeken in de Loire, ile de re en Normandië. Natuurlijk ontbrak het eten niet tijdens de vakantie.

Op de camping hebben we voornamelijk gegeten en geslapen. Verder zijn we alle dagen op pad geweest. Met onze one-pitter, grillplaat en koelbox met diepvries elementen hebben we verschillende lekkere en simpele (zoveel mogelijk eenpans-)gerechten gemaakt.

Sa la la lade

Nummer 1 tip. Ga voor een rijkgevulde pastasalade. Super makkelijk en snel in elkaar geflanst! Op de camping wil je zo min mogelijk pitjes gebruiken. Bij de pastasalade heb je alleen kokend water nodig. Kook een van je favoriete pasta en vul deze aan met 1. een dressing 2. heerlijke groentes 3. Vlees 4. Kruiden.

 1. Dressing: DIY – Yoghurt + Mosterd + Bieslook + Peper + Olie | Pesto |
 2. Groentes: paprika, komkommer, radijsjes, tomaatjes, (gegrilde) courgettes, rucola
 3. Vlees: hamblokjes of kip of vega natuurlijk!
 4. Kruiden: Dille, bieslook, basilicum
 5. Extra: geraspte kaas, noten of rozijntjes

Potjes

In Frankrijk hebben ze heerlijke diverse kant-en-klare potjes (let wel op de hoeveelheid suiker). De potjes zijn een lekkere aanvulling op de maaltijd. Bijvoorbeeld de ratatouille, deze is top. Wij hebben deze gegeten in combinatie met een bietensalade en heerlijke worstjes met Provençaalse kruiden.

Uurtje van te voren

In verband met onze mini redelijk koude coolbox was het voor ons het best om een uurtje voordat we wilden eten boodschappen te halen. Vaak deden we dan op de weg terug van ons tripje. Dat ging prima!

Dit moet je eten in Frankrijk

 1. Het stokbrood, ofcourse! Pain de Campagne is ook heerlijk.
 2. Quiches
 3. Regionale gebakjes
 4. Normandie: Cidre | Loire: (wit) Wijn
 5. Croque monsieur
 6. En er is nog veel meer lekkers, bijvoorbeeld bij de slager!

Ik hou van de vrijheid op de camping en de gezelligheid. Eigenlijk hebben wij (zoals vele vakantie) voornamelijk genoten van de natuur en veel gegeten!

Ga jij nog op vakantie? Heel veel plezier en geniet ervan! Neem eventueel deze tips mee. Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *