Hoe dek je een sfeervolle tafel?

20 juni 2018

Hoe dek je een sfeervolle tafel?

0 Comments

Je hebt vrienden en vriendinnen over de vloer. En ze blijven eten.. Je wilt het natuurlijk gezellig aankleden wanneer je samen gaat tafelen. De mensen die aan tafel zitten zijn nummer 1, want zonder hen is het niet zó knus. Een fijn gestylde tafel is nummer 2. 

Verse boeket

Een verse bos bloemen is altijd heerlijk om in huis te hebben. Dit is ook een fijne basis voor een gezellige tafel. Het geeft het geheel meteen wat body. Daarnaast is het thema van de avond handig om vast te stellen. Ga voor één kleur of voor natuurlijke tinten of maak het helemaal bont. Op Pinterest kun je veel inspiratie vandaan halen! Zeker de moeite waard.

Service

Zelf heb ik een eenvoudig wit basis service waar je eigenlijk alle kanten mee op kan. Daarnaast heb ik ook erg fijne en leuke glazen borden van Ikea! Deze zijn super leuk, wanneer je een menukaartje onder wil leggen of een blad. Dat geeft een exclusief gevoel. Bijvoorbeeld bij een tuinfeest (zie afbeelding).

Tafel dekken

Onverwacht bezoek?

Het komt wel eens voor dat je opeens mensen op bezoek hebt. Het komt niet altijd even goed uit, maar het is wel hartstikke gezellig. Hoe maak je een sfeervolle tafel zonder dat je er veel tijd aan hoeft te besteden? Zorg dat je de volgende items in huis hebt.

  1. Een tafelloper
  2. Tijdloos service
  3. Verschillende kleine vaasjes (loop eens een Kringloop binnen)
  4. Bloemetjes (pluk ze uit de tuin of het park desnoods)
  5. Mooie glazen.

Deze items maken een tafel tot een geheel. Geen loper? Bij Ikea of Dille en Kamille hebben ze fantastische tafellopers.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *